.watch out.

Monday, January 17

SATU, DUA....

Assalamualikum,


apakah khabar anda?


kali ni tiada nukilan yang menyentuh kalbu seperti entry kat bawah ni. hee. cuma mahu memberi khabar mengenai diri saya dan juga kehidupan saya. heeee.

1st story:
one day, saya jatuh sakit. tapi tak de la badly sangat. tapi bole la masuk dalam kategori SAKIT. ala, sakit biasa-biasa je. DEMAM + BATUK + SELESEMA = PAGI-PAGI TAK BOLEH BANGUN! memang sangat susah la nak bangun. tapi kene bangun nuga la kan. coz nak tunai kan tanggungjawab sebagai seorang HAMBA ALLAH. alhamdulillah, yang 5 tu tak tinggal la. ni semua atas pertolonagan sahabat-sahabat saya juaga. seperti contoh:


" HASYIMAH HARUN telah meninggalkan satu nota yang sangat comel di atas meja saya berserta dengan sarapan pagi!wahh! seriously saya terharu! bukan tu je, die bagi sekali dengan ubat! bangun pagi-pagi je dah nampak semua tersusun elok atas meje. bagun basuh muke, then, terus mkan sarapan atas meje tu. nikmat gak la even tak berapa lapar, tapi coz HASYIMAH dah buat kan, memang saya habiskan sarapan tu walaupun cuma ROTI disapu NUTELLA, tetap SEDAP superb!


inilah nota yang die tinggalkan bersama-sama roti+nutella tu.
awwww! soo sweet! :)
jangan tanya sal 'jogging' tu. heee. "


" AINAN TASNEEM. hari tu, mase aku tgh tak berape sihat, die g outing. tengah dok sedap die outing tu, saya pon bg msj kat die. "ainan, tlg belikan ubat batuk ye. nanti aku bayar" and die pon balas. " ok dear, don't worry" wahhh! aku seriously suke bile die balas masej cam tu! :) die balik, ubat batuk dah pon dibelikan. and guess what, JIMMO yang belikan! hahahhaa. thanks JIMMO! wahduh, kedatangan ubat batuk tu memang di nantikan. Alhamdulillah, aku makin baik dari batuk."

nilah ubat yang jimmo beli. ainan soh die belikan.
thanks to both of you! :)


" there were just a lot of people, yang care about me mase tu. law nak tulis sorang2 memang panajng berjele-jele la entry ni. heee. FATHIAH, YANI, ILI, all my classmate, and to all yang care bout me. my FAMILY. mule-mule tak nak bagi taw kat FAMILY, tapi kantoi jugak coz my voice sound different mase my mom call. dah tanye, bagi taw jelah. takkan nak tipu pulakkan. hahhhaa."



2nd story:
setelah lame bertungkus-lumus saya dan rakan-rakan H5T29b merakam video untuk BIODRAMA kami. akhirnya accomplish gak. tersangat berbaloi aku edit video tu semalaman. 8JAM aku gune untuk edit video tu. actually, saya agak tak berape puas hatilah dengan video tu. if bagi mase lame lagi mesti lagi ok saya rase. hurmm. nak buat cam ne kan, mase dah suntuk esoknye nak anta baru edit. bukan suke buat keje last minit ( even selalu memang cam tu pon.exception tok video ni yang memang nak di edit lbh awal, namun..) namun, macam-macam masalah! 
  1. format video yang dalam mp4 kene tukar dulu jadi avi.
  2. latop tak de movie maker, kene pinjam HASYIMAH
  3. maslah short cut yang melande KMPk, turut kacau saya. haishhh!!
antara masalah yang melande saya mase tu. tapi.. ape2 pon, video tu dah siap pon. sudah pon dihantar kepada madam shahfizah. and ape yang buat aku bangge is, madam suke dengan drama tu. wahhh!! tak sangke. nak tengok full video tu, juz go to my page di facebook. BIODRAMA H5T29b



sekian buat masa ini,
president,
F!NGERs

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...