.watch out.

Saturday, January 22

MISI WONDER PET BAK KATE......

assalamualaikum...


kabare? waras? wes mangan urung?


bahasa jawa ye diatas tu. biasalah anak jati jawa ni. hahahhaa. cakap tak reti. tapi law orang mengutuk, mengata, atau yang seperkara dengan tu dalam bahasa JAWA, memang aku faham la. jadi, aku tak pandai cakap, tak bererti aku tak faham!  jangan nak sesuke hati cakap bahase JAWA depan aku ye. hahahaha (bajet macam pro sangat je bahasa jawa. citt!) 


sudah-sudah. berbalik kepada tajuk kita diatas ye. "MISI WONDER PET BAK KATA...." bak kata sapakah? adalah seorang hamba Allah ni. die suke sangat dengan binatang. die pernah cakap dekat aku yang die nak bukak satu kedai yang jual binatang-binatang macam arnab, kure-kure, ape lagi entah aku lupe. kat depan kedai die tu, die nak letak ULAR ALBINO ala, ular yang warne kuning dengan putih tu. die nak letak kat depan kedai. aku cakap la dengan die. memang aku tak masuk la kedai ko! hahahahahaa coz, aku tersangat la GELI dengan binatang tu! seriously! aku geli sangat! sisik die tu. haishhh!!


kami ni agak gemor la bagi ikan makan. ala dekat kolam tu. (warga KMPk mesti tau kat mane kolam yang banyak ikan tu kan??) kolam tu terletak ditepi MASJID kami. MASJID AL-MAGHFIRAH! selalunya aku temn je die bagi makan. bagi roti buku la kat ikan tu ( selalu memang gune duit budak tu la. aku tak ponah la keluar duit. heeee ) petang-petang kalau free, bagi la makan dekat ratusan kot ikan yang ade kat dalam kolam tu. yang paling buat hamba Allah sorang ni seronok, ikan-ikan kat situ termasuklah seekor kura-kura macam dah tau je kedatangan kami dekat situ. baling je roti, berkerumun ikan2 kat situ nak makan. kesian dekat ikan yang kecil-kecil. selalu, ikan besar yang baham dulu makanan tu. 


ikan sedang makan!!!

peneraju utama kepada ini entry! dei sedang memberi ikan makan sambil say CHEESE




a few days before nak UPS (ujian pertengahan sem), kami (lebih kepada peneraju utama actually) telah menjumpai seekor anak BURUNG HANTU! yes! anak burung hantu di atas pasu, diantara jalan ke CUBICAL. mase mula-mula jumpe, sempat lagi berposing dengan burung hantu tu, ingat kan mak die akan datang ambik nanti. tapi, kami menjumpai itu burung hantu untuk kali kedua pada sebelah petang yang mendung. hari macam nak hujan mase tu. kami pon buat la MISI MENYELAMATKAN BURUNG HANTU, setelah dimasukkan kedalam pasu kecil. burung hantu tu pon di hantar ke MASJID. telah diambil oleh SAUDARA HANIF! 


peneraju utama tersangat la risau dengan keadaan burung hantu tu. tanya lah perkhabaran dari saudara hanif. burung tu makan SOSEJ atau dalam bahasa kasarnya HOTDOG! wahh! dorang ni nak bagi makan dekat orang ke, bagi mkan kat burung? standart betol makanan die. nak di PENDEKKAN cerita, esoknya, lepas habis paper MATH, kami pon menjenguk la burung itu di masjid. die dh ade sangkar la! cute sangat. peneraju utama membersihkan sangkar die. bagi makan. and sempat jugak berposing dengan burung tu. rupe-rupenya, burung tu sudah punya nama, MAGHFIRAH sempena dengan nama masjid. tapi peneraju utama ade penambahan kepada nama tu OWLYMA MAGHFIRAH. sebab ape die bagi nam macam tu, kene tanya die sendiri. heee. 


cutenye. pandai posing ye.. :)










MISI WONDER PETS telah pon berjaya dilaksanakan!! :)



sekian,
president,
F!NGERs

2 comments:

normaidayu zainal said...

oh..ini ke 0wlyma maghfirah nye...cute2 sgt!!!
mcm kenal je sape peneraju utama tu kan..hehe...=)

ain syahidah said...

hahaha. Yup! Memang sgt c0mel! Hee. Mstlah ayu knl peneraju 2. Hehehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...