.watch out.

Saturday, January 22

MISI WONDER PET BAK KATE......

assalamualaikum...


kabare? waras? wes mangan urung?


bahasa jawa ye diatas tu. biasalah anak jati jawa ni. hahahhaa. cakap tak reti. tapi law orang mengutuk, mengata, atau yang seperkara dengan tu dalam bahasa JAWA, memang aku faham la. jadi, aku tak pandai cakap, tak bererti aku tak faham!  jangan nak sesuke hati cakap bahase JAWA depan aku ye. hahahaha (bajet macam pro sangat je bahasa jawa. citt!) 


sudah-sudah. berbalik kepada tajuk kita diatas ye. "MISI WONDER PET BAK KATA...." bak kata sapakah? adalah seorang hamba Allah ni. die suke sangat dengan binatang. die pernah cakap dekat aku yang die nak bukak satu kedai yang jual binatang-binatang macam arnab, kure-kure, ape lagi entah aku lupe. kat depan kedai die tu, die nak letak ULAR ALBINO ala, ular yang warne kuning dengan putih tu. die nak letak kat depan kedai. aku cakap la dengan die. memang aku tak masuk la kedai ko! hahahahahaa coz, aku tersangat la GELI dengan binatang tu! seriously! aku geli sangat! sisik die tu. haishhh!!


kami ni agak gemor la bagi ikan makan. ala dekat kolam tu. (warga KMPk mesti tau kat mane kolam yang banyak ikan tu kan??) kolam tu terletak ditepi MASJID kami. MASJID AL-MAGHFIRAH! selalunya aku temn je die bagi makan. bagi roti buku la kat ikan tu ( selalu memang gune duit budak tu la. aku tak ponah la keluar duit. heeee ) petang-petang kalau free, bagi la makan dekat ratusan kot ikan yang ade kat dalam kolam tu. yang paling buat hamba Allah sorang ni seronok, ikan-ikan kat situ termasuklah seekor kura-kura macam dah tau je kedatangan kami dekat situ. baling je roti, berkerumun ikan2 kat situ nak makan. kesian dekat ikan yang kecil-kecil. selalu, ikan besar yang baham dulu makanan tu. 


ikan sedang makan!!!

peneraju utama kepada ini entry! dei sedang memberi ikan makan sambil say CHEESE




a few days before nak UPS (ujian pertengahan sem), kami (lebih kepada peneraju utama actually) telah menjumpai seekor anak BURUNG HANTU! yes! anak burung hantu di atas pasu, diantara jalan ke CUBICAL. mase mula-mula jumpe, sempat lagi berposing dengan burung hantu tu, ingat kan mak die akan datang ambik nanti. tapi, kami menjumpai itu burung hantu untuk kali kedua pada sebelah petang yang mendung. hari macam nak hujan mase tu. kami pon buat la MISI MENYELAMATKAN BURUNG HANTU, setelah dimasukkan kedalam pasu kecil. burung hantu tu pon di hantar ke MASJID. telah diambil oleh SAUDARA HANIF! 


peneraju utama tersangat la risau dengan keadaan burung hantu tu. tanya lah perkhabaran dari saudara hanif. burung tu makan SOSEJ atau dalam bahasa kasarnya HOTDOG! wahh! dorang ni nak bagi makan dekat orang ke, bagi mkan kat burung? standart betol makanan die. nak di PENDEKKAN cerita, esoknya, lepas habis paper MATH, kami pon menjenguk la burung itu di masjid. die dh ade sangkar la! cute sangat. peneraju utama membersihkan sangkar die. bagi makan. and sempat jugak berposing dengan burung tu. rupe-rupenya, burung tu sudah punya nama, MAGHFIRAH sempena dengan nama masjid. tapi peneraju utama ade penambahan kepada nama tu OWLYMA MAGHFIRAH. sebab ape die bagi nam macam tu, kene tanya die sendiri. heee. 


cutenye. pandai posing ye.. :)










MISI WONDER PETS telah pon berjaya dilaksanakan!! :)



sekian,
president,
F!NGERs

Thursday, January 20

MISS YOU BAHAS!

assalamualaikum..


BAHAS! that word keep running in my mind this few days. seriously! aku terlalu rindu untuk berbahas. aku tak tahu bila lagi aku berpeluang untuk rasa balik semua tu. duduk satu meja ramai-ramai dengan geng bahas, bincang pasal tajuk yang dapat, fikir either nanti akan dapat KERAJAAN atau pun PEMBANGKANG. bincang pasal isi-isi penting. ahhhh! terlalu biasa dengan suasana tu masa dekat sekolah dulu. every year since aku form 2 aku tak pernah terlepas untuk masuk bahas. and, when it comes to MATURED world! i had to leave my school and thats means i have to leave debate a side too. wow!! 


memang susah bila kita dah buat bende tu every year for 4 years, and tetibe when it come to fifth year, kita tak buat dah semua tu. it hurt actually. really hurt! and now i just miss it a lot! bile dah masuk matrik ni, peluang untuk berbahas tu macam dah tak de. it comes to the end already, but, still i'm doing nothing! pertandingan bahas tak de kat matrik ni, so, untuk masuk bahas tu adalah satu peluang yang sangat TIPIS untuk aku. mybe it just a dream la nak masuk bahas lagi! huh! 


i learnt a lot mase aku masuk bahas. how to cooperate with someone else, how to communicate with others, how to accept others opinion, and just a lot more! baynagkanlah. you have been in a 1 group, 1 same group for more than a year! every year ade je oarng yang keluar and masuk dalam group bahas ni. but, ME! antara 3 orang yang KEKAL dalam group bahas sekolah ni untuk 4 tahun berturut-turut! kebanyakan sekolah yang kami lawan pon dah tahu muke-muke yang masuk bile sebut SEMAJA. mesti muke-muke kami jugak and a few new faces! sampai la tahun terakhir kami, 2009, menjadi penamat kepada KARIER kami, ( ewah, ingat orang kerje je ade karier? ) apabila aku dan rakan-rakan ku, tamat persekolahan.


aku sangat bangge coz. kami sekumpulan telah kembalikan zaman kegemilangan untuk kumpulan PERBAHASAN sekolah kami. mase 1st time masuk bahas, cikgu ROHANI yang ajak aku masuk bahas. and that time, aku budak baru kat SEMAJA coz aku baru pindah mase aku form2. aku masuk bahas tanpa aku tahu ape-ape. aku betol-betol ZERO pasal bahas! zaman kegemilan yang mule-mule mase form3. JOHAN bahas and i'm the best speaker! :) masuk peringkat negeri, haish! satu pengalaman yang tak mungkin aku lupe! peringkat negeri tu, ade satu kejadian yang aku tak mungkin lupe! SALAH TAJUK! wow! memang dahsyat la. tapi cikgu-cikgu yang terbaik dari ladang dah tolong untuk prepare new TOPIC just for ONE NIGHT


seriously, just one whole nigth kami prepare untuk new topic sampai jam berapa pon aku tak tahu la. tahu-tahu je dah pagi. kami semua berkampung dalamk bilik komputer sampai ke pagi! and jam 8 pagi PERTARUNGAN dengan ANDERSON pon bermula. nasib tak menyebelahi kami. kami kalah. mase form 4, kami agak mundur. but form5, the last year, we all want to do our best! and alhamdulillah, we did it! cikgu pembimbing baru, cikgu SARINA, kami JOHAN daerah and masuk negeri! tapi peringkat negeri tu, sampai suku akhir je. tapi ape pon, aku tersangat berpuas hati. dapat banggekan sekolah. memang mencapai satu kepuasan! that why i miss BAHAS.


over a year aku tak buat semua bende tu dah. aku jumpe ramia kawan mase bahas, aku jumpe dorang kat matrik! and one of them is my roomate now! seriously! over A YEAR!  a long time! nak rasa balik semua benda-benda tu, tapi, i don't know when. just miss you a lot!


PERBAHASAN ALA PARLIMEN


sekian,
PRESIDENT, 
F!NGERs

Tuesday, January 18

POEMS:SATU PERSAMAAN DENGAN KEHIDUPAN

 HAPPINESS
Happiness is being home again, 
Happiness is walking in the rain.
Happiness is waking with no pain.

Happiness to see my humble home, 
Happiness at not being alone, 
Happiness to sit, and not to roam.

Happiness is family to me, 
Happiness in the faces, I longed to see, 
Happiness is once more being free.



BEAUTY
beauty is in the eye of the beholder
beauty is his eye's. his smile beauty
his soul beauty is life, 
beauty is the 
sky the flowers thats blooming
beauty is colorful and glorious
beauty is hair lovely can be
beauty is love and freedom
beauty is the ocean the waves
beauty is sand between your toes
beauty is the smile on your face
beauty is a butterfly fluttering through
the sky on a warm summer day.
beauty is the dove sitting on the branch
oh' how lovely beauty is. 
beauty is sun shining down on your face. 
beauty is this world the color the beauty of
nature beauty is beautiful.
 beauty is what we all need. 
see beauty we
do love is beauty of our hearts loving
each other that's beauty  



 FRIENDSHIP
Standing by,

All the way.

Here to help you through your day.

Holding you up,

When you are weak,

Helping you find what it is you seek.


Catching your tears,

When you cry.

Pulling you through when the tide is high.


Just being there,

Through thick and thin,

All just to say, you are my friend.



kat atas tu adalah antara poems yang aku bace hari ni. tiga-tiga poems tu aku suke sangat. maksud die mendalam. actually, fyi, aku dah start suke dekat poem ni. tak tau la di sebabkan keboringan yang melande diri atau ape, tapi sekarang ni aku rase poem is very interesting to me. kadang-kadang agak susah nk memahami maksud tersembunyi dalam poems. macam kehidupan manusia la. kita tak bololeh nak expect something yang akan jadi kat kita and orang di sekeliling, mybe kita rase bende tu tak la besar mane. tapi kita tak sedar ape yang kita buat tu akan ade kesan yang sangat mendalam kat orang lain. macam dalam dunia blogging la jugak. kadang-kadang kita buat some entry ikut sesedap rase kita je. ikut hati dan perasaan. tak fikir pasal hati and perasaan orang lain yang bace. 


kenapa aku cakap and fikir macam ni? coz, bende ni pernah jadi kat aku sendiri. dulu aku penah tulis something yang buat someone terasa sangat dengan aku. since bende tu, aku jadi lebih berhati-hati. sebab mase aku buat entry tu, aku tengah di luar kawalan. dalam erti kata lain MARAH. ingat kan tak de la kesan yang besar sangat, tup, tup, ade orang yang sangat kecil hati dengan entry tu. so, aku pon padam la entry tu bile aku sedar, ape yang aku tulis kat dalam entry tu memang tak patut. if korang persan, kebanyakan yang aku tulis dalm blog ni is more about myself. memang la aku ade jugak wat entry pasal orang lain, tapi agak jarang la...aku masih FOBIA.


kita memang boleh katakan kehidupan seharian kita ni sangat berkait rapat dengan poems atau dalam bahasa melayu nya, SAJAK. tak kisah la dalam bahsa inggeris ke, bahasa melayu ke. still, setiap poems atau sajak yang ditulis dan di nukilkan tu, punya maksud yang tersurat dan tersirat. sama seperti kehidupan manusia, yang terlalu banyak persoalan yang perlu dirungkai dengan bijak dan penuh istiqamah kepada YANG MAHA ESA. :)



sekian,
president,
F!NGERs.

Monday, January 17

SAMPAI BILA?

بسم الله الرحمن الرحيم
dengan nama ALLAH yang Maha Pemurah lagi Maha Penyanyang...


sampai bila??? satu perkara yang sedang bermain difikiran aku. sampai bila nak macam ni? sebulan? dua bulan? setahun? dua tahun? entah lah. aku sendiri pon tak tahu. dah selalu bagi tahu dekat diri sendiri, " jangan macam ni, tak patut! kate nak berubah? macam mane ni? dah la tu, stop la."  tapi, tiap kali online, tu la jugak yang aku bukak. haish! cam ne ni?


" stalk la yang mana patut" " mesti, tu sudah menjadi PART TIME JOB aku" part time? ni dah macam full time je. mane die pegi, semua nak tau! adehh! apakah ini? balik ke tak die, program ape die buat, semua nak tahu! pokoknye, sampai akar umbi la aku nak tahu! nasib aku tak add FAMILY die, law tak dah macam-macam kot aku tanye kat FAMILY die. (eceh! cakap cam berani je nak tanye. hahahaaha) dah jadi cam satu tabiat untuk aku, bile online je, memang ke situlah akan pergi. dah tengok-tengok, tak de update ape-ape, blah la. tapi, kalau ade bnde baru, semua nk di geledahnye! cehh!!


STALKER: (penat la tunggu definisi dari wikipedia ni. lambat tol loadingnye.) someone who engages in stalking. The harassment can occur by physical, psychological, or through the use of Information and communications technology ( ICT ), ie Internet or phone. Many people do not like being stalked by stalkers.

hah! tu dia, maksud stalker! hahahaha. many people do not like being stalked by stlaker.  and if orang tu taw la, memang dia bakal tak suke lah. heee. bukan aku tak de no fon die, memang boleh je if aku nak terus masej die. tapi itu bukan yang aku pilih. aku ade sebab dan alasan aku sendiri kenape. don't like to be like another girls. ramai perempuan yang selalu text die, i don't want to be one of them! jadi, ni je lah yang aku boleh buat. STALK!


kedenganran bunyinya kurang sopan, coz nak ambik tahu port orang lain tanpa orang tu tau! bukan salah aku pon. hee (still tak nak disalahkan. haish! manusia, manusia...) bile die share info sal diri die kat MUKABUKU tu, mestilah nak orang tahu pasal die kan. kalau tak, takkn la die letak info-info tu kan??? agak salah perbuatan aku ni. tapi.........(tetap lagi dengan tapi?? dah terng-ternag salah kot! ) 


satu perkara yang susah untuk aku putuskan kebenarannya. korang semua boleh judge ape saja yang korang suke. as long as, korang rase tu betol dan berfikiran dalam keadaan yang NEUTRAL, saya terima. :) persoalan sampai bila? Ya Allah, sampai bila Ya Allah, bantu aku, jangan biarkan aku jauh tersasar dari landasan hidup yang sebenar....



sekian..
president,
F!NGERs

SATU, DUA....

Assalamualikum,


apakah khabar anda?


kali ni tiada nukilan yang menyentuh kalbu seperti entry kat bawah ni. hee. cuma mahu memberi khabar mengenai diri saya dan juga kehidupan saya. heeee.

1st story:
one day, saya jatuh sakit. tapi tak de la badly sangat. tapi bole la masuk dalam kategori SAKIT. ala, sakit biasa-biasa je. DEMAM + BATUK + SELESEMA = PAGI-PAGI TAK BOLEH BANGUN! memang sangat susah la nak bangun. tapi kene bangun nuga la kan. coz nak tunai kan tanggungjawab sebagai seorang HAMBA ALLAH. alhamdulillah, yang 5 tu tak tinggal la. ni semua atas pertolonagan sahabat-sahabat saya juaga. seperti contoh:


" HASYIMAH HARUN telah meninggalkan satu nota yang sangat comel di atas meja saya berserta dengan sarapan pagi!wahh! seriously saya terharu! bukan tu je, die bagi sekali dengan ubat! bangun pagi-pagi je dah nampak semua tersusun elok atas meje. bagun basuh muke, then, terus mkan sarapan atas meje tu. nikmat gak la even tak berapa lapar, tapi coz HASYIMAH dah buat kan, memang saya habiskan sarapan tu walaupun cuma ROTI disapu NUTELLA, tetap SEDAP superb!


inilah nota yang die tinggalkan bersama-sama roti+nutella tu.
awwww! soo sweet! :)
jangan tanya sal 'jogging' tu. heee. "


" AINAN TASNEEM. hari tu, mase aku tgh tak berape sihat, die g outing. tengah dok sedap die outing tu, saya pon bg msj kat die. "ainan, tlg belikan ubat batuk ye. nanti aku bayar" and die pon balas. " ok dear, don't worry" wahhh! aku seriously suke bile die balas masej cam tu! :) die balik, ubat batuk dah pon dibelikan. and guess what, JIMMO yang belikan! hahahhaa. thanks JIMMO! wahduh, kedatangan ubat batuk tu memang di nantikan. Alhamdulillah, aku makin baik dari batuk."

nilah ubat yang jimmo beli. ainan soh die belikan.
thanks to both of you! :)


" there were just a lot of people, yang care about me mase tu. law nak tulis sorang2 memang panajng berjele-jele la entry ni. heee. FATHIAH, YANI, ILI, all my classmate, and to all yang care bout me. my FAMILY. mule-mule tak nak bagi taw kat FAMILY, tapi kantoi jugak coz my voice sound different mase my mom call. dah tanye, bagi taw jelah. takkan nak tipu pulakkan. hahhhaa."



2nd story:
setelah lame bertungkus-lumus saya dan rakan-rakan H5T29b merakam video untuk BIODRAMA kami. akhirnya accomplish gak. tersangat berbaloi aku edit video tu semalaman. 8JAM aku gune untuk edit video tu. actually, saya agak tak berape puas hatilah dengan video tu. if bagi mase lame lagi mesti lagi ok saya rase. hurmm. nak buat cam ne kan, mase dah suntuk esoknye nak anta baru edit. bukan suke buat keje last minit ( even selalu memang cam tu pon.exception tok video ni yang memang nak di edit lbh awal, namun..) namun, macam-macam masalah! 
  1. format video yang dalam mp4 kene tukar dulu jadi avi.
  2. latop tak de movie maker, kene pinjam HASYIMAH
  3. maslah short cut yang melande KMPk, turut kacau saya. haishhh!!
antara masalah yang melande saya mase tu. tapi.. ape2 pon, video tu dah siap pon. sudah pon dihantar kepada madam shahfizah. and ape yang buat aku bangge is, madam suke dengan drama tu. wahhh!! tak sangke. nak tengok full video tu, juz go to my page di facebook. BIODRAMA H5T29b



sekian buat masa ini,
president,
F!NGERs

Monday, January 3

DOAKU


Ya Allah,
Layakkah aku untuk berada di sisi insan itu?
Aku melihat di sekelilingnya,
Terlalu ramai wanita yang ku rasakan,
Punya lebih kelebihan berbanding diriku,

Ya Allah,
Mereka lebih sekufu dengannya,
Ketakwaan mereka menggunung berbanding ku,
Aku masih lagi terkapai-kapai dalam mencari,
Erti sebenar kehidupan,
Mencari sinar keredhaan-Mu,
Berikan aku petunjuuk Ya Allah.

Ya Allah,
Aku yakin,
Jodoh ku telah ditentukan oleh-MU,
Sekiranya bukan diri dia,
Aku redha,
Aku yakin Engkau telah menentukan jodoh yang terbaik untukku,

Namun,
Satu pintaku,
Insan yang tidak pernah mengenal erti PUAS,
Ampuni aku Ya Allah,
Aku mohon,
Jodohku kelak,
Mencurahkan kasih sayangnya,
Terhadap apa jua yang ada di dunia ini,
Tidak melebihi kasih sayangnya terhadap diri-Mu,
Agar dia dapat membimbing ku di jalan-Mu,

Ya Allah,
Aku jua mohon,
Agar dia,
Menyanyangi aku seikhlas hatinya,
Aku mohon Ya Allah..



PROBLEM? DON'T WORRY..:)

assalamualaikum,


perkhabaran dari kolej matrikulasi yang kurang sihat. :(



pelbagai karenah dan ragam manusia kat dunia ni. tapi apa yang pasti, selagi kita mampu untuk bersabar, haruslah dan mungkin WAJIB kot untuk kita bersabar dengan apa jua yang hadir dalm hidup ni. adalah rugi kalau kita terus menempiaskan rasa KURANG sabar tu kepada manusia-manusia sekeliling terutama yang rapat dengan kita eg: family and kawan2.


aku pon tak terlepas dari menghadapi dugaan dari-NYA. yang penting, bukan macam mana kita AKHIRI masalah tu, tapi macam mana kita HADAPI masalah tu. korang mesti tahu macam mane sakitnya berSABAR kan. tapi tahukah anda bahawsanya sekiranya anda berSABAR, itu menunjukkan anda seorang yang BIJAK mengatasi masalah yang melanda.


jangan kita melakukan sesuatu hanya kerana DESAKAN KEADAAN. saya menyeru rakan2 semua agar kita menggunakan akal fikiran yang waras dalam menghadapi sesuatu situasi. jangan buat sesuatu di luar kebiasaan kita hanya kerana ingin MENANG dalam sesuatu perkara. itu tidak BIJAK namanya. DESAKAN KEADAAN yang dimaksudkan is, kita buat something is just because kita nak menang, bukan sebab IKHLAS.


mungkin ada yang tak faham lagi. macam ni. kita ada masalah then, kita pon carilah jalan penyelesaian. tup,tup, kita jumpe. tapi, masalahnya. JALAN yang kita fikir TERBAIK tu, sebenarnya menededahkan diri kita kepada KEPELIKIAN orang lain. contoh, kita sebelum ni, tak pernah langsung makan durian, tapi tetiba hanya untuk menyelesiakan masalah KELAPARAN, kita makan durian. nah! sekarang bukan oarang-orang yang tahu kita tak makan durain je pelik, tapi MEMUDARATKAN diri kita sendiri. lebih kurang cam tu perumpamaan nya.


so, kalau kita memang tak makan 'durian' a.k.a alah dengan 'durian' janganlah makan. kalau jalan penyelesaian yang kita dapat memerlukan kita untuk BERPURA-PURA menjadi orang lain, saya yakin, itu bukan jalan yang terbaik dari ladang. akan ada penyelesaian yang lain. bukan maksud saya mahu menambah beban, tapi, cuba fikir, ape pulak yang akan jadi lepas kita BERPURA-PURA tadi hanya kerana DESAKAN KEADAAN?? rasanya lagi parah! and jadi tambah bahaya kepada masalah tu. silap-silap hari bulan masuk hospital sebab paksa diri makan durian coz dah tahu memang alah dengan durian tapi dipaksa juagk. sekrang sapa susah? jawab la sendiri.


saya ingatkan sekali lagi ye. DESAKAN KEADAAN tu adalah mungkin sebab kita dah tak larat nak tanggung masalah ni lagi atau kita rasa inginkan KEMENANGAN berpihak kepada kita atau mungkin kita memamg suka berpura-pura. itu terpulang kepda diri anda. apa juga persepsi anda tentang "DESAKAN KEADAAN" tu, saya terima. saya sendiri pon kadang-kadang terperangkap dalam desakan keadaan ni. samada saya nak teruskan atau berpatah balik, samada mahu cakap atau sekadar berdiam, samada mahu pergi atau tidak, samada mahu meluahkan tau tidak, macam-macam lagi la.


saya tidak mahu menyentuh soal agama di sini. takut-takut apa yang saya tulis nanti tidak seiringan dengan apa yang sepatutnya. apa yang tertulis di sini hanyalah sekadar berkongsi pendapat dan pandangan dari sudut seorang manusia. yang difikir boleh diterima akal logik jika dibaca dalam keadaan yang NEUTRAL dan bukan dibaca dalam keadaan MARAH, KECEWA, SEDIH, SAKIT HATI and etc. tolong ulang baca sekiranya anda bukan dalam keadaan yang NEUTRAL sekrang. :)



ouh kat sini ade 1 lagu. tapi tiada kaitan soal entry di atas ye. hanya anda yang tahu memahami..;p
(p/s; tidak ditujukan kepada sesiapa ye. jangan la pulak salah faham. peace)


BILA RINDU by RUFFEDGE

dikeheningan malam,
termenungku berseorang
tak lena mata dipejam
terdengar suara terngiang
suara merdu yg di sayang
bagai kau didepan mata
ku capai tapi tak kena
sukarnya memendam rasa
ingin ku luahkan kata

bila rindu,terkenang mu sayang terasa sayu
syahdunya jiwaku bila malam,makin kelam
jauh terbang diriku melayang
aku rindu,sentuhan mu ku rasa sayu
inginkan jiwamu selubungi,jiwa ini,bawa ku dlm pelangi
melepasi segala hati ini

jauh angan ku lena,ku rasa kita bersama,kau bawaku ke sana
ke alam kisah yg lama,kenangan di dlm jiwa..
bila tersedar semula,disisiku kau tiada
sukarnya ku pendam rasa,ingin ku luahkan semua oo...

bila rindu,terkenang mu sayang terasa sayu
syahdunya jiwaku bila malam,makin kelam
jauh terbang diriku melayang
aku rindu, sentuhan mu ku terasa sayu
inginkan jiwamu selubungi, jiwa ini, bawa ku dlm pelangi
melepasi batas diri ini

sesunguhnya kita mestilah
wujudkan sefahaman dan hormat
menghormati, ikhlas, kasih,
sabar, insya-allah
kita akan bertemu semula

aura yg memecah semesta
menyampaikan pesan kesunyian kanda sendiri
kesepian yg menyelubungi hari hari ku
disajikan doa2 ku kerana rindu
yg menanti kau dtg dan pergi seperti mimpi2 ku, fantasiku,
bukan dongeng lagi sayup kedengaran
disisi cuping,disetiap corong,lorong,yg lohong
benar!ku tak bohong,bila hati menyanyi..

bila rindu, terkenang mu sayang terasa sayu
syahdunya jiwaku bila malam, makin kelam
ooohhohhoo
aku rindu, sentuhan mu ku rasa sayu
inginkan jiwa selubungi,jiwa ini, bawa ku dlm pelangi
melepasi batas diri ini

oh bila rindu, terkenang mu sayang, ku terasa sayu
syahdunya jiwaku bila malam, makin kelam
jauh terbang diriku melayang
aku rindu, sentuhan mu ku rasa sayu
(ku rindukan sentuhanmu)inginkan jiwamu selubungi, jiwa ini, bawa ku dlm pelangi
melepasi batas diri ini


sekian,
president,
FR!NGERs
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...