.watch out.

Friday, March 30

SEMARAK JALINAN UKHUWAH

assalamualaikum...atenye, hari ni aku nak berstory-mory la pasal 1 program yang aku terlibat sabtu lepas (24 MAC 2012). event ni was 1 event yang dirancang dari semester lepas lagi. tapi terpaksa ditunda ke semester ini kerana hal hal yang tidak dapat di elakkan. of course la orang kuat dalam menjayakan event ni were AHLI MAJLIS TERTINGGI yang terdiri daripada rakan rakan kelas saya juga.
before cerita panjang lebar, nak story jugak la ape yang kami  buat dalam event ni. ape tujuan die. hah. kami buat program gotong royong mengecat dan membersihkan sebuah tabika kemas di seksyen 17. program ni pon dijalankan dengan kerjaama dari banyak pihak. antaranye, pihak KEMAS, KELAB ANGGERIK LEGASI, FAKULTI SAINS GUNAAN UiTM SHAH ALAM, dan paling penting CHEMISTRY FUSION CLUB.

aku pada hari tu ditugaskan sebagai BIRO PHOTOGRAPHY pon menjalankan tugas ku. hasilnya, gambar dari camera aku saja mencapai 1.3K! aku pon tak sangke. rahsia bateri camera aku mampu bertahan untuk snap gambar sebanyak itu adelah, dengan hanya menggunakan mode AUTO tanpa menggunakan MANUAL! kalau aku gune MANUAL, aku tak yakin gambar boleh sebanyak tu. :) antara gambar kerja cat mengecat dan bersih membersih sekitar kawasan tabika:
AJK AJK tertinggi yang merancang program ini, telah bertungkus lumus bermesyuarat di malam hari. dengar cerite ade yang sampai tido pon tak lene. kasihan mereka. ape pon, bagi aku, ni 1 kerjasama yang patut diteruskan. program ni sangat berjaya. kami berjaya untuk mengecat pagar sekeliling tabika tersebut. walaupon kami tamat lewat dari jangkaan, itu bukan 1 masaalah yang besar. yang penting kami tak buat kerja separuh jalan. selepas semua selesai baru kami berangkat pulang. tahniah kepada semua pihak yang telah menyumbang kepada kejayaan program ini samada secara langsung ataupon tidak. ape yang penting hope, BOND yang dah ade antara semua pihak sekarang ni harap dapat diteruskan. hopefully, dapat bekerjasama dalam program yang lain pada masa akan datang. program ini merupakan satu titik tolak kepada hubungan PELAJAR-PELAJAR GAKULTI SAINS GUNAAN khasnya dan pelajar SAINS KIMIA khususnya dengan masyarakat luar kampus. (ewah macam tulis report pulakkan..) 


program ini merupakan program pertama anjuran AS2022M atau pelajar ijazah sarjana muda (kepujian) sains kimia semester 2. sebahagian daripada pelajar dan ahli kelab legasi anggerik yang terlibat.


AJK yang menjayakan program (AS2022M)


kelab legasi anggerik
ape yang lagi penting program ini mendapat liputan daripada utusan malaysia:


sekian saja buat masa ini...


p/s: nak tengok lagi gambar gambar semasa program. sila ke FACEBOOK SAYA : 'klik sini'

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...